Wethouders realiseren bijenhotel op Appelsestraat

10-03-2023

Vrijdagmiddag 10 maart staken de Nijkerkse wethouders Marielle Broekman en Audrey Rohen de handen uit de mouwen op Landgoed Appel met het snoeien van groen en het realiseren van een schuilplaats voor ringslangen en een bijenhotel.

Dat gebeurde in het kader van NL Doet van het Oranje Fonds. Wethouder Marielle Broekman: "NLdoet is een mooie manier om verschillende organisaties te helpen met diverse klussen. 

En om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden. Wij willen de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Dit doen we door aan het werk te gaan." Ook werd de trofee 'Bijenvriend van de gemeente Nijkerk' uitgereikt aan een vertegenwoordiger van de vrijwilligers van het Appelpad, een Klompenpad door het mooie landgoed Appel. Deze vrijwilligers zijn de lnitiatiefnemers van de bijenoase op Landgoed Appel. En er was een trofee voor de beheerder van Landgoed Appel. Wilde bijen zijn belangrijk voor de omgeving en voor de biodiversitelt. Ze bestuiven landbouwgewassen en wilde bloemen. Op zaterdag 11 maart gaat Audrey Rohen nog aan de slag bij een vestiging van 's Heeren Loo in Nijkerk. Wethouder Audrey Rohen: "lk hoop dat na het werk in de tuin clienten weer met plezier door de tuin heen lopen en genieten van het buiten zijn!"
Bron: Nijkerkerveen.org
Foto Kees van den Heuvel