Familielandgoed 't Stort

Vlak naast het oude station van Maarn, waar de laatste Duitse keizer in Nederland aankwam, ligt het idyllische landgoed ’t Stort. Het 4,5 hectare tellende park met schitterende rododendrons en een gemengd bos van loof en naaldhout omringt het Huis 't Stort. 

Het park van landgoed ’t Stort is niet opengesteld voor het publiek. Wel is het mogelijk om om het park heen te lopen en door de bossen te wandelen van het naastgelegen familielandgoed Den Treek-Henschoten.

Villa 't Stort

Villa 't Stort werd in 1903 gebouwd in een chaletstijl. De kamers aan de achterkant van het huis hebben een prachtig uitzicht op de romantische slingervijver. Het huis heeft vele verbouwingen ondergaan en is zelfs door de NOS tot 2005 gebruikt als het officiële huis van Sinterklaas. Het huis en het koetshuis worden verhuurd als kantoorruimten. Beide gebouwen zijn rijksmonumenten en makkelijk bereikbaar vanaf de A12, afslag Maarn.

Koetshuis op landgoed 't Stort

De door bomen en rododendrons omgeven oprijlaan voert door het parkachtige landschap van familielandgoed 't Stort naar het Koetshuis. Het koetshuis is gelegen op een ruim perceel grond en kenmerkt zich onder andere door haar rijke cultuurhistorie. Het 4 hectare tellende park met landhuis en koetshuis is aangemerkt als historische buitenplaats. Het koetshuis is in 2006 geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor kantoorgebruik op basis van een hoogwaardige afwerking en technisch voorzieningenniveau. De staat van onderhoud is zowel binnen als buiten zeer goed en de locatie is een echte beleving voor uw medewerkers en relaties. De bereikbaarheid is optimaal:  aan de rand van Maarn op zichtlocatie langs de N277 en gelegen naast de op- en afrit van de A12 (Arnhem-Utrecht-Den Haag) alsmede op loopafstand van het treinstation van Maarn. De trein vertrekt 4x in het uur naar Utrecht Centraal en 2x in het uur naar Arnhem Centraal.

Historie

In 1903 werd door Daniël David Stuten direct aan de spoorlijn Amsterdam – Elten de buitenplaats  Huize ’t Stort en het Koetshuis  op Landgoed ’t Stort gebouwd. In 1906 volgde een verbouwing naar het ontwerp van de architect B.C. Hamer en werd het huis verhuurd aan Willem Hendrik III de Beaufort, zoon van Willem Hendrik II de Beaufort, de eigenaar van het ernaast gelegen Landgoed Henschoten. Zo werd in 1906 de linkervleugel aangebouwd. In 1916 kocht S.P. van Eeghen het huis voor zijn dochter, Ada Wilhelmina, de vrouw van W.H. III de Beaufort. Er werden een nieuwe keuken en bijkeuken met slaapkamers aangebouwd. Nadien volgden vele kleine wijzigingen en in 1937 vond de laatste grote verbouwing plaats: de aanbouw van een eetzaal aan de noordzijde door de architecten C. Bos en D. Jansen.

In 1975 kocht de voormalige eigenaar het huis en koetshuis en nam het als kantoor en woning in gebruik. In 2005 ging het huis over naar de familie Van Beuningen en kreeg het na renovatie een functie als kantoor.

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten op de landgoederen Anderstein, Appel en 't Stort? Meldt u zich dan aan voor  'Anderstein Nieuws'. 
Privacy verklaring

Aanmelden voor 'Anderstein Nieuws'
Contact