INLOGGEN

Landgoed Anderstein

Op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei ligt het idyllische Familielandgoed Anderstein. Dit 220 hectare omvattende landgoed, biedt een divers landschap van bossen, heide en grasland. De prachtig gelegen 27 hole golfbaan, die 100 hectare van het landgoed bestrijkt, is geïntegreerd in het natuurlandschap. Door een actief beleid op het gebied van behoud en ondersteuning van de natuur, krijgen zeldzame flora en fauna de ruimte om te floreren. Op het landgoed staan verschillende gebouwen, waaronder de statige Villa Anderstein, het Koetshuis, de dwarshuisboerderij, De Deel en de Stal en verschillende stallen. De Villa en het Koetshuis worden verhuurd als kantoorruimte. De Deel en de Stal zijn te huur voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Het landgoed is opengesteld voor bezoekers die willen genieten van het landgoed en van de natuur. Er is een boekje verschenen over de historie en over de familie van landgoed Anderstein. Via onderstaande button is dit boekje te bekijken.

Werken en bijeenkomen op Anderstein

Familielandgoed Anderstein streeft naar instandhouding, exploitatie en beheer van het landgoed met de bijbehorende landerijen, opstallen en bossen. Het hoofddoel is de bijzondere zorg voor het behoud en de ontwikkeling van de inheemse natuur. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan het behoud en herstel van de flora en fauna. Om dit financieel mogelijk te maken, worden verschillende gebouwen op het landgoed verhuurd als kantoorruimten en voor events. Daarnaast verpacht het landgoed 100 hectare grond aan Golfclub Anderstein. De primaire doelstelling van familielandgoed Anderstein is de duurzame instandhouding van het landgoed en natuurschoon voor toekomstige generaties. 

Uw bezoek

Landgoed Anderstein is opengesteld voor wandelaars. U kunt heerlijk wandelen op de opengestelde paden. De Natuurvereniging Maarsbergen heeft een prachtige wandeling over Anderstein uitgezet met verbindingen tussen Maarn en Maarsbergen. Zo kunt u genieten van de bossen, weilanden en cultuurhistorie die Anderstein te bieden heeft.

Om u en anderen optimaal te laten genieten van Landgoed Anderstein, verzoeken wij u:
* Het landgoed uitsluitend te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang;
* Uw hond(en) aan de lijn te houden om het wild op het landgoed rust te geven;
* Niet te roken en geen vuur te maken, ter voorkoming van bosbranden;
* Op de wegen en wandelpaden te blijven, nu het landgoed investeert in de ontwikkeling van nieuwe natuur. Deze nieuwe, jonge natuur is kwetsbaar en verdraagt nog geen recreatie.
*  Voor ieders veiligheid mag de golfbaan niet betreden worden door wandelaars!

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten op de landgoederen Anderstein, Appel en 't Stort? Meldt u dan aan voor  'Anderstein Nieuws'. 
Privacy verklaring

Aanmelden voor 'Anderstein Nieuws'
Aanmelden
Contact