Leerlingen van Yuverta maken houtkapwerkplan
gepubliceerd op  28 december 2021

Afgelopen vrijdag waren de leerlingen van de tweede klas van het MBO van Yuverta uit Velp op landgoed Anderstein. Voor hun opleiding moesten zij een werkplan voor houtkap maken. Groenbeheerder Rik van Veldhuizen begeleidde hen hierin.

Na koffie met koek leidde Rik de leerlingen rond over het landgoed richting de Bosweg langs gebieden als het Generatiebos, de botanische hooilanden en de golfbaan. Tijdens de wandeling hoorden de leerlingen alles over wat er op een landgoed speelt. Welk beheer en onderhoud er plaatsvindt, hoe dit georganiseerd wordt en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook leerden ze welke bijzondere flora en fauna op Anderstein aanwezig zijn en hoe het landgoed dit duurzaam beheert. In hun werkplan moesten zij goed nadenken over zaken als:

  • Bewoners in en om het gebied informeren over het zagen.
  • Een veiligheidsplan voor het zaaggebied en de route ernaartoe.
  • Aangeven welke bomen wel en niet gezaagd mogen worden en een berekening van het aantal kubieke meters.
  • Beschrijving van wat er gebeurt met het gezaagde hout en de takken en met de takken die achterblijven.

Op maandag 20 en dinsdag 21 december werkten de leerlingen hun plannen op school uit. Op vrijdag 24 werden de plannen ’s ochtends met Rik besproken en door hem goedgekeurd. Na een flora-en-faunacheck voerden zij hun plannen eindelijk echt uit. Een mooi resultaat!

Landgoed Anderstein helpt leerlingen van Yuverta sinds drie jaar met hun praktijkopdracht.

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten op de landgoederen Anderstein, Appel en 't Stort? Meldt u zich dan aan voor  'Anderstein Nieuws'. 
Privacy verklaring

Aanmelden voor 'Anderstein Nieuws'
Contact

Creatie  |  Eye & Image