Nieuwe Andersteincollega: Peter van Kleef
gepubliceerd op 2 november 2021

Sinds 1 november heeft Anderstein een nieuwe collega: Peter van Kleef. Peter (60) werkte 40 jaar als offsetdrukker in de drukkerijsector. Omdat daarin nog maar weinig werk is en Peter schilderen altijd al leuk vond, liet hij zich omscholen tot vakschilder. 

Via detacheringsbureau Opstap deed Peter een toelatingstest bij de Schildersvakopleiding Amersfoort voor een leerwerktraject om schilder te worden. Hij was de oudste van het groepje, maar kwam als beste uit de bus als een zeer gemotiveerde, fijne collega met technisch inzicht en ervaring in werken met je handen.

Met behulp van het UWV startte Peter vervolgens een vijfweekse omscholingscursus schilderen. Tijdens zijn stages bij Landgoed Paradijs in de Gelderse Vallei en bij Anderstein en Appel, bleek het te klikken.

Peter: “De grafische wereld en schilderen hebben overeenkomsten. Je bent bezig met kleuren en sfeer maken. Ik heb het ontzettend naar mijn zin op Anderstein. Ik leer hier heel veel en de werkzaamheden zijn gevarieerd. Schilder- en timmerwerk, luiken afschuren,  dakpannen leggen, eiken vloeren leggen, metselen, er komt van alles langs.

En werken op een landgoed vind ik heel bijzonder. Ik werk aan historische boerderijen en veldschuren en dat in dit mooie natuurgebied. De sfeer van het bedrijf is ook leuk. Iedereen is erg betrokken en denkt mee met het bedrijf en de omgeving. Zo’n goede sfeer vind ik belangrijk, daar houd ik van.” 

Bekijk hier het UWV-filmpje over Peter.

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten op de landgoederen Anderstein, Appel en 't Stort? Meldt u zich dan aan voor  'Anderstein Nieuws'. 
Privacy verklaring

Aanmelden voor 'Anderstein Nieuws'
Contact

Creatie  |  Eye & Image