11 juni: Anderstein afgesloten voor Kwart Triathlon
gepubliceerd op 8 juni 2022

Op zaterdag 11 juni is van 08:30 - 12:30 uur de eerste editie van de Heuvelrug Kwart Triathlon. Het parcours voert vanaf het Henschotermeer naar en over het landgoed Anderstein. Tussen 8:30 en 12:30 uur worden deze gebieden hiervoor volledig afgesloten.

Het evenement wordt georganiseerd door de triathlonvereniging Utrechtse Heuvelrug Triathlon samen met Stichting Greenrace. Zo’n 240 deelnemers starten en finishen zaterdagmorgen bij ’t Oude Strandhuys aan het Henschotermeer. Tussen 8:30 uur en 10:00 uur starten elke twee minuten groepjes van acht. Het parcours bestaat uit 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen.

Parcours vanaf Henschotermeer naar en over landgoed Anderstein
Het loopparcours voert vanaf het Henschotermeer naar en over het landgoed Anderstein. Via de Dwarsweg – Meentsteeg – Slappedel – Ringelpoel – Anderstein – Dwarsweg – Meentsteeg – Droststeeg – Dwarsweg.

Het fietsparcours bestaat uit een aanlooproute vanaf het Henschotermeer, via het fietspad van de N227 en de Maarnse Grindweg, naar een ronde over de Sandenburgerlaan – Fietspad N225 – Hoogstraat – Wijkerweg – Maarnse Grindweg.  Tussen de fietsers rijden motoren van de wedstrijdjury.

Landgoed Anderstein afgesloten
Tussen 8:30 en 12:30 uur wordt het parcours volledig afgesloten met hekken, verkeersregelaars en omleidingsroutes voor elk verkeer, behalve voor wedstrijddeelnemers en hulpdiensten.

Direct na het verlaten van de laatste deelnemer van het parcours, wordt het gebied weer vrijgegeven. Ook ruimte de organisatie eventueel achtergebleven afval op. Er is een vergunning verleend door de Provincie Utrecht en de gemeentes Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug.

Meer informatie
Meer informatie over de Heuvelrug Kwart Triathlon en het parcours leest u via www.utrechtseheuvelrugtriathlon.nl/heuvelrug-triathlon-wedstrijd/ en in deze omwonendenbrief. Voor vragen kunt u ook terecht bij Sanne van der Wal van de Utrechtse Heuvelrug Triathlon Commissie via info@uhtt.nl of per telefoonnummer 06 49 789 932

 U bent natuurlijk van harte welkom op het evenement en achter de hekken rond ons landgoed!

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten op de landgoederen Anderstein, Appel en 't Stort? Meldt u zich dan aan voor  'Anderstein Nieuws'. 
Privacy verklaring

Aanmelden voor 'Anderstein Nieuws'
Contact

Creatie  |  Eye & Image