Anderstein zaagt bij Landgoed Maarsbergen
gepubliceerd op 16 februari 2022

Dinsdag 15 februari kwam het groenteam van Landgoed Anderstein Landgoed Maarsbergen te hulp om de schade van de valwind van vorige zomer op te ruimen.

Op 18 juni vorig jaar werden Leersum en stukken bos in Maarsbergen getroffen door een zeer lokale, verwoestende valwind. De valwind bereikte waarschijnlijk windsnelheden tot ver boven de 100 km/uur en veroorzaakte schade op één lijn in een breed gebied.

Ondanks dat het epicentrum van de valwind in Leersum lag, waar enorme schade aan huizen en bossen en zelfs een aantal gewonden waren, werd ook het omringende gebied getroffen., waaronder Landgoed Maarsbergen. Omdat de bomen in de zomer volle en natte bladerkruinen hebben, had de wind meer grip op de bomen. Hierdoor sneuvelden er zeer veel bomen en was het een enorm karwei om het grote aantal omgewaaide bomen in stukken te zagen en op te ruimen.

Samenwerking vanuit KAMM-landgoederen
Andersteins groenteam stak dinsdag de helpende hand toe vanuit de samenwerking tussen de landgoederen Kombos, Anderstein, Maarsbergen en Huis te Maarn, de zogeheten KAMM-landgoederen. Met motorzagen en shovels ruimden groenbeheerder Rik van Veldhuizen, Hille Moens, Brian Dekker en de ‘drie musketiers’ Wim Petersen, Aalt Petersen, Harry Doornebal een groot stuk van de bomenravage op.

Grondwal weer zichtbaar
Door het opruimen van de bossen en paden, werd ook de grondwal op het landgoed weer vrij en zichtbaar. Deze grondwal dateert uit de 17de eeuw en diende toen om het park erachter op het landgoed te omheinen. Een mooie, cultureel-historisch bijvangst.

Dinsdag 1 maart helpt het groenteam Landgoed Kombos het stormhout van juni vorige jaar opruimen.

v.l.n.r: Brian Dekker, Rik van Veldhuizen, Hille Moens

v.l.n.r: Aalt Petersen, Wim Petersen, Harry Doornebal

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten op de landgoederen Anderstein, Appel en 't Stort? Meldt u zich dan aan voor  'Anderstein Nieuws'. 
Privacy verklaring

Aanmelden voor 'Anderstein Nieuws'
Contact

Creatie  |  Eye & Image