Werkschuur Brummelsbergen in gebruik genomen
gepubliceerd op 2 januari 2022

Op 1 januari is de nieuwe duurzame werkschuur op Brummelsbergen op Anderstein opgeleverd en in gebruik genomen.

Was er op 7 oktober al pannenbier, het traditionele biertje van de opdrachtgever voor de werklieden om het hoogste punt van de bouw te vieren, op 1 januari is de nieuwe duurzame werkschuur op Brummelsbergen op Anderstein opgeleverd en in gebruik genomen. Onder leiding van Peter Rommers, beheerder onderhoud gebouwen en nieuwbouw, was er tussen Kerst en Oud en Nieuw nog hard aan gewerkt.

Duurzaam en esthetisch
De duurzame schuur werkt op zonnepanelen en is deels gebouwd met eigen hout. Het houtwerk is in de nieuwe, authentieke kleurstelling van Anderstein geschilderd. Dit palet van klassiek groen, Zaans wit en lichte oker is op basis van historisch onderzoek ontwikkeld en past bij de originele, historische kleuren van gebouwen in deze streek. De kleuren werden vorig jaar voor het eerst op de monumenten op landgoed ‘t Stort gebruikt.

Ook het bijzondere indaksysteem draagt bij aan de esthetische uitstraling van de schuur. De zonnepanelen vallen namelijk in het dak en zijn niet, zoals gewoonlijk, op de dakpannen geplaatst. De kap is dan ook op het formaat van de zonnepanelen ontworpen.

Sinds de schuur gereed is, is deze al volop in gebruik als werkplaats voor beheer- en onderhoudswerk voor landgoed Anderstein. In het voorjaar worden er nog beuken rond de schuur geplant.

Daan van Gulik en Gerrit Willemse werken aan de nok

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten op de landgoederen Anderstein, Appel en 't Stort? Meldt u zich dan aan voor  'Anderstein Nieuws'. 
Privacy verklaring

Aanmelden voor 'Anderstein Nieuws'
Contact

Creatie  |  Eye & Image